O nama

Pinterest

Izlozba-Bolje-i-obicaji-2016-(6) web about usCvitković Metal art je bila jedna poduzetnička ideja koja se nakon nekoliko godina pripreme realizirala osnivanjem tvrtke Breakout d.o.o. te trenutno predstavlja jedan izvrstan tim supruga i supruge u borbi za ispunjenjem ciljeva i boljeg sutra.

Jedno drugom smo nadahnuće te izrađujemo osim standardne prozvode crne/kovane bravarije i prekrasne željezne cvjetove koje možete pronaći u kategoriji radovi na našoj web stranici.

Glavni umjetnik i meštar u ovoj priči je Goran Cvitković, jedna veoma kreativna osoba puna ideja. Od trenutka kada smo započeli gradnju našeg doma bilo je jasno da neće biti uobičajeno uređen. Naime oboje volimo “industial chic” stil koji nas je potaknuo na opremanje stana ručno rađenim  predmetima  koji su našem domu dali poseban štih.

Nakon dugogodišnjeg rada i korištenja željeza i drva, Goran je počeo pomicati svoje granice istraživanjem različitih metoda izrade  koje je koristio za stvaranje složenijih predmeta i skulptura.

Kada ga upitam kako je došao na ideju da napravi recimo skulpturu orhideje s kojom je cijeli naš put u svijetu željeza uzao maha, on odgovara: ‘’ Htio sam vidjeti mogu li ja to napraviti’.

Iako, sigurna sam da je moj nemar prema biljčicama u kući potaknuo ideju o stvaranju vječnog cvijeta. Nisam ponosna tim, ali dogodi se svakom da jedna ili više biljčica uvene… :-)

Kad je Goran napravio svoj prvi željezni cvijet, došao je k meni  i rekao: ‘’ Evo ženo, ova ti neće uvenuti!’’. Stvarno nije uvenula, još je uvijek lijepa kao prije dvije godine… :-) Znamo se često našaliti kako je ovaj posao vjerojatno njegov poziv shodno prezimenu Cvitković – Cvit po Dalmatinski znači cvijet a ković mene osobno podsjeća na riječ kovač, zanimljivo zar ne? :-).

Neki od naših skulptura izložene su galerijama i hotelima, te imamo izvrsnu suradnju s likovnom udrugom Emanuel Vidović iz Splita koja nam je pomogla ostvariti redovite izložbe i udrugom Start iz Zagreba.

Dok ja sada pišem o nama Goran je u svojoj radionici, radi ono što zaista zna i voli, strastveno stvara nove skulpture vječnog cvijeta te sada i sve češće svojim unikatnim ukrasima obogaćuje narudžbe klijenata koji žele malo drugačiju ili zahtjevniju izvedbu kovane ograde, kapije, kreveta, kućnog broja i sl.

A što se  tiće moje malenkost… malo je čudno pisati sam o sebi…  Zovem se Kanija Huljić Cvitković, administracija i crtanje nacrta su moja specijalnost. Zajedno smo Vam na usluzi da Vašu ideju pretvorimo u stvarnost. :-)

Dosta o nama… kao administratorica ove web stranice želim vam dobrodošlicu te se nadam da će vam se sadržaj iste dopasti.

Share and Enjoy